Praznična fotografisanja

Za mene je ovo divno leto tek prošlo i  ne mogu da verujem da se već bliži decembar. Polako nam najlepši period godine kuca na vrata, i znam da mnogi od vas žele da naprave uspomenu na bebinu prvu novu godinu. Ova fotkanja dođu kao 2 u 1, jer uradimo i “redovne fotografije” koje i inače tokom cele godine pravim, koje su univerzalne, a napravimo i neke praznične fotkice.

Pošto sam mnogo pitanja o tome kakva fotkanja spremam za novu godinu dobila, odlučila sam da napravim jedan post i da vam tu pokažem u primerima šta u ovom periodu možete da očekujete kod mene. Ove godine sam sebi za cilj postavila jednostavnost (koliko ja to mogu), da bi nam i pored praznične simbolike, ostala beba u prvom planu. Verujem da je lepše da bebicu ne zasene ogromni elementi, već da sve ostane podređeno njoj i nadam se da sam uspela u tome. Pa evo šta sam spremila za vaše najdraže i najmlađe. 🙂

Oko tačnih postavkica i vaših želja dogovaramo se na samom fotografisanju. Svi prikazani rekviziti su nam dostpuni kod mene. Sve se relativno lako namesti, a na jednom bebi-fotkanju u proseku napravimo oko 8 različitih postavki. Ono što najviše utiče na to šta ćemo uspeti je bebin uzrast (ove umotane i uspavane sličice radimo najbolje sa 10 do 20 dana, a ove aktivnije kasnije).

 

I naravno poneka zajednička fotografija 🙂

 

Ove godine razmišljala sam kako da napravim neke fine male scenografije i za veću decu i evo rezulata. Želela sam da sve bude vrlo jednostavno, svetlo, slatko, prozračno, neopterećeno sa mnogo detalja, već sa par simpatičnih simbolilčnih ukrasa da ispratimo simboliku nove godine.

Za jednogodišnjake imam i slatka odelca, sa starijima retko radim, ne bih htela da stavim neki limit na uzraste kojima se bavim ali mogu vam reći da je sve kod mene više prilagođeno najmanjim mališanima, najviše bebama, a fino je i onima koji su u svojoj drugoj godini. Ako sami procenjujete da će vaše dete hteti da se zaigra i sarađuje, možete mi se javiti i sa većim detetom. Ipak, za porodične sesije sa više starije dece i roditeljima pre bih vam preporučila da odete u neki veći studio sa većim postavkama, kako bi ste se svi mogli namestiti lepo na slici. 😉 Na ovim primerima su devojčice Iskra ( 14 meseci ) i Iris (18 meseci).

 

 

 

 

To su tri nove, ovogodišnje postavkice, a evo i nekih prošlogodišnjih primera šta još možemo uraditi na fotkanju. 🙂

 

Imamo na raspolaganju i tri klasična praznična odelceta (za novorođenčadi, 6 meseci i godinu dana) i irvas kapicu za najmlađe:

 

Mnoštvo trakica i rajfića za bebe i devojčice , ili i mame ako žele 🙂 (ovo je samo delić trakica koje sam odabrala kao praznične, ukupno imamo još jako puno raznih trakica u svim bojama):

 

I odelca u nežnim krem i belim tonovima, koja su savršena tokom cele godine pa i sada se sjajno uklapaju sa prazničnim temama (opet i ovo je samo delić odelaca u tim bojama, još dosta rozih, plavih, sivih i drugih vas čeka kod mene, veličine su od malenih za tek rodjene bebe do veličine od oko godinu dana):

 

I za kraj da pomenem, ovako izgleda paket koji dobijate kod mene (knjiga, cd, čestitke, personalizovana kesica, a u decembru i kalendar 🙂 ):