Priprava Dojenčka Za Fotografiranje – Koristni Nasveti


Zahvaljujem se, ker ste me izbrali za fotografiranje vašega novorojenčka! Zagotavljam vam, da boste s svojimi fotografijami več kot zadovoljni.

Če pred fotografiranjem zbolite, prosim, da me takoj obvestite preko klica ali SMS-a na telefonsko številko 070 454 454, da lahko preložimo fotografiranje. Lepo prosim, da na fotografiranje nikoli ne pridete bolni.


Kako se pripraviti na fotografiranje?

V studiu je čez celo leto prijetna topla temperatura, zato si oblecite nekaj lahkega in udobnega.

Za mamice – sveže umiti in spuščeni lasje so najlepši na fotografijah. Blaga ličila so povsem dovolj. Če želite, lahko organiziram prihod vizažistke in frizerke, ki vas bojo uredile za fotografiranje. Doplačilo za vizažistko znaša 70€, za frizerko pa 20€. S tem se ne podaljšuje čas fotografiranja, ker vas bojo urejale medtem, ko fotografiram vašega dojenčka.

Za dojenčke – oblecite oblačila, ki se najlažje slačijo, po možnosti na gumb. Dojenček bo zagotovo lačen med fotografiranjem, zato vzemite s seboj vse, kar potrebujete za dodaten obrok. Če pa prehrano skrbno načrtujete pred in po fotografiranju, izkušnje kažejo, da majhen dodaten obrok najlažje pomiri dojenčka, da fotografiranje lahko nemoteno poteka, vaš ritem pa ni moten.

Za očke – če očka nima časa, da je prisoten na celotnem fotografiranju, se lahko pridruži samo na koncu za skupinsko fotografijo.


Kaj prinesete na fotografiranje?

Za dojenčka prinesite: nekaj plenic, bombažno plenico za brisanje, glavnik, dudo in zdravilo proti krčem, če to uporabljate. Za skupne fotografije si prinesite čista in zlikana oblačila, da se ne umažejo ali zmečkajo, preden se slikamo skupaj. Predlagam enobarvna, elegantna, nevtralna oblačila. Če ima dojenček starejšega brata ali sestro, vas prosim, da prinesete oblačila tudi zanje. Za fantke do dveh let in za deklice do šestih let starosti imam nekaj kombinacij v studiu. Obleka in dodatki za dojenčka so pripravljeni, vendar lahko prinesete kaj osebnega, kar bo obogatilo vaše fotografije (če igrate kakšno glasbilo, dojenčkova prva igrača, ali nekaj drugega, kar vam je drago).


Kdo pride na fotografiranje?

Zdravje in varnost vašega dojenčka sta največji prioriteti v mojem studiu, zato je število obiskovalcev omejeno – na fotografiranje pridejo starši, dojenček, bratci in sestrice, v določenem vrstnem redu. Najprej fotografiramo mamico in dojenčka, da je dojenček miren. Če ima dojenček starejšega brata ali sestro, pride oče z njima proti koncu fotografiranja, ob dogovorjenem času (za fotografiranja, ki trajajo 3 ure, pridejo eno uro pred koncem, za fotografiranja, ki trajajo 2 ure pa pol ure pred koncem), da lahko naredimo skupne fotografije. Hišnih ljubljenčkov ne prinašajte v studio, vendar so dobrodošli na fotografiranju na prostem.


Koliko traja fotografiranje?

Za novorojenčke in dojenčke, stare nekaj mesecev, je termin običajno do 3 ure, ker tako imamo dovolj časa, da se dojenček umiri, da ga nahranimo, če je lačen, in da zaspi, če je potrebno. Za dojenčke, starejše od pet mesecev, je običajno dovolj 2-urni termin, ker so takrat dojenčki običajno bolj aktivni, zato je bolje zaključiti fotografiranje, preden se utrudijo ali postanejo nemirni. Najpogosteje končamo tudi prej, vendar prosim, da načrtujete dovolj časa, če je dojenček nemiren in potrebujemo celoten termin, da se umiri.


Ispolnjevanje želja

Če imate kakršnekoli želje glede fotografij, mi prosim pošljite primere najkasneje dan pred fotografiranjem (najboljše z moje spletne strani ali Instagrama), da imam dovolj časa za pripravo. Večinoma stranke nimajo posebnih želja, zato jim pripravim različne lepe prizore, da imajo pestrost različnih fotografij s fotografiranja.


Kaj po fotografiranju?

Par dni po fotografiranju lahko pregledate galerijo vaših fotografij na moji spletni strani in izberete tiste, ki jih želite. V ceniku je pojasnjeno, kaj prejmete v vsakem paketu. Fotografije bodo pripravljene v približno 3 tednih od vaše izbire. Poudarjam, da v okviru paketa prejmete izključno obdelane fotografije, ki ste jih izbrali; neobdelanih fotografij ne prejmete, ne glede na paket.