Fotografisanje bebice sa sestrom ili bratom

Neke od mojih omiljenih fotografija koje vam napravim su upravo ove, gde je beba sa starijom sestrom ili bratom (ili sestrama i braćom, još slađe).

Odelca za bebe i decu do neke dve godine čekaju vas kod mene, ali odeću za stariju decu nemam, pa pišem ovaj tekst da vam predstavim šta bi bilo najbolje obući deci za fotografisanje.

Devojčice

Moj izbor broj 1 za devojčice su jednostavne bele čipkane haljine. Super su praktične za uklapanja, imam pregršt belih trakica koje možemo uklopiti,  i u jednom stajlingu možemo dobiti različite fotografije. Evo kao ove divne tri sestrice:

moja omiljena poza za bebe i sestre i braću, sa glavicama <3

drugačija pozadina i krevetac i dobili smo drugačiju scenu bez presvlačenja 🙂

Kod tih belih haljinica sjajno je to što možemo da ih uklopimo uz bilo koju boju i scenu:

Crna nije tipičan odabir ali meni je prelepa, za malo otmenije stajlinge:

Plava je uvek sjajan izbor i za devojčice i za dečake:

Roze je naravno isto super izbor za devojčice:

Neutralne boje i krojevi ovih haljina su jednostavno savršene. Mislim da je divno da uvek do izražaja dođu deca, a ne toliko neki komplikovan stajling.

Ili ovako neka preslatka vintage odelca u smirenim bojama, sjajna su za uklapanje sa mojim pozadinama i rekvizitima:

Ili i svečane haljine sa rođendana mogu biti efektne za fotografisanje:

A možemo i bez ikakvog stajlinga 😉

Dečaci

Ono što je za devojčice bela haljina za dečake je bela košuljica ili bluzica sa kragnom. Jednostavna, super za uklapanje, taman malo svečanija nego svakodnevan stajling, a opet dovoljno univerzalna.Tako da i bez presvlačenja , jer znamo kako deca (ne)vole presvlačenje, možemo dobiti različite scene. 🙂

Ili neke fine polo majce, plavo je posle belog, moj sledeći odabir:

Kad smo kod plavog, tamno plava je jedna od mojih omiljenih boja i divno se fotka:

Ako oblačite nešto sa dezenom, samo da bude što jednostavniji, neke tufnice, prugice ili eventualno karirano će biti slatko za fotkanje:

Stajling može biti i zabavan ako mu dodate i malo jače boje, kao ove žute pantalonice ( i savršeno se slažu uz belu košuljicu, da ne bude previše šareno za fotkanje):

Ili ovako tematski mornarski stajling (na leto) će se super uklopiti:

Ako imate dva sina možete im obući iste majce ili košulje:

Ili različite, samo lepo uklopljene (npr belo i plavo, krem i zeleno…):

Ono što bi se još lepo fotografisalo, a nemam među primerima, su teksas košuljice, teksas pantalone sa tregerima, krem, smeđe ili zelene košuljice ili majce. Svakako ne mislim da treba da kupujete nešto novo za fotkanje, samo da potražite u dečijem ormanu nešto od ovakvih stvari. 😉

Ako vas zanima šta bih predložila da roditelji obuku, evo tekst i o tome: http://www.smiljkaboskov.com/photography/oblacenje-za-fotografisanje/

Nadam se da sam pomogla,

Smiljka